Lunin koledar kot skrivno orožje v gospodinjstvu!

Lunin koledar kot skrivno orožje v gospodinjstvu!

Luna ima v življenju ljudi že od nekdaj posebno vlogo. Danes lahko moč lune uporabimo za optimizacijo in izboljšavo naših nalog čiščenja. S pomočjo luninega koledarja lahko ugotovite, kdaj je najbolje čistiti, prati in urejati svoje gospodinjstvo, da boste dosegli najboljše rezultate.

Kaj je lunin koledar?

Lunin koledar je orodje, ki ga številne kulture že stoletja uporabljajo za pravilno uporabo vplivov lune v vsakdanjem življenju. Tudi pri vsakodnevnih gospodinjskih opravilih lahko z luninim koledarjem ujamemo najprimernejši čas za različna čiščenja. Lunin cikel traja približno 28 dni in je razdeljen na štiri faze: Novo luno, rastočo luno, polno luno in pojemajočo luno. Vsaka faza ima svojo energijo in jo lahko uporabimo za različne namene. Nova luna je na primer faza, ki se osredotoča na opuščanje starih navad ali negativnih energij, zato je to tudi idealen čas za resnično čiščenje. S temi praktičnimi koši in vrečami za smeti lahko stvari, ki jih ne potrebujete več, hitro zavržete. Tudi prah, ki se je nabiral dlje časa, s ščetkami v hipu izgine iz vseh kotov vašega doma.

Kdaj je najboljši čas za katero dejavnost?

Dobro vprašanje – pokukajte na našo domačo stran, tam boste našli nasvete o tem kdaj je najprimernejši čas za ustrezno čiščenje. Najbolje se je držati pojemajoče lune, saj je to faza, v kateri se učinki čiščenja še okrepijo. Velika prednost: domnevno potrebujete manj detergenta, stekla in ogledala pa je mogoče očistiti skoraj brez napora, ne da bi pri tem ostali madeži. Mlada luna je tudi pravi čas, da svoj dom osvobodite starega balasta – uporabite lunin koledar za ustvarjanje čistega in harmoničnega doma!

Ali to res deluje?

Mnenja o uporabi luninega koledarja so zelo različna: po eni strani je lunin koledar zelo zapleten in za njegovo pravilno uporabo je potreben intenziven študij. Po drugi strani pa za učinkovitost luninega koledarja ni znanstvenih dokazov. Nekaterim ljudem se zdi ezoteričen in dvomijo v njegovo učinkovitost. Pomembno je tudi opozoriti, da je lunin koledar lahko le podpora in pomoč, ne zagotavlja pa uspeha. Najbolje se boste prepričali tako, da poskusite sami, in če ne bo delovalo, boste v najslabšem primeru imeli čist dom.