Biopuro

Biopuro

Biopuro izdelki so koncentrirani: njihova sestava je zasnovana tako, da je potrebno uporabiti le majhno količino za bi doseganje visoke higiene in čistoče. 

Vsi izdelki iz skupine Biopuro nosijo certifikat AIAB (= Italijanska zveza za ekološko kmetijstvo). To zagotavlja uporabo rastlinskih snovi in ​​organskih materialov, hitro, enostavno in popolno biorazgradljivost in zdrave ter varen proizvod za tiste, ki ga uporabljajo. Biopuro se proizvaja v laboratoriju, v katerem ne uporabljajo živalskih sestavin. Izdelki so zato cruelty free in brez testiranja na živalih.

Celotna paleta Biopuro je:

  • veganska
  • hipoalergena
  • dermatološko testirana
  • testirana na prisotnost težkih kovin (nikelj, krom, kobalt), ki so vzrok alergij in dermatitisa

Velika pozornosti v sestavi in ​​učinkovitosti proizvodov se dopolnjuje s posebnim poudarkom na  embalaži. Steklenice Biopuro izdelkov so narejene iz inovativnih bioplastike sestavljene iz obnovljivih virov in naravnega sladkornega trsa. Za razliko od običajne plastike, ta nova bioplastike ni iz nafte, ampak iz etanola, ki je pridobljen iz sladkornega trsa. Rezultat je material z enakimi tehničnimi značilnostmi in videzom polietilena, vendar z mnogimi dodatnimi prednostmi:

  1. Je trajnostna: sladkorni trs za proizvodnjo bioplastike prihaja iz kmetij, ki izpolnjujejo najvišje standarde trajnosti. Rastline so potrjene s strani Bonsucro - neprofitne mednarodne organizacije, ki nadzoruje ohranjanje biotske raznovrstnosti, ščiti vodne vire in zagotavlja socialno pravičnost za delavce. 
  2. Dolgoročna:  bioplastika iz etanola iz sladkornega trsa je bila proizvedena brez uporabe gensko spremenjenih organizmov v Braziliji. Je obnovljiv vir.
  3. Zmanjšanje emisij toplogrednih plinov: z vsakim rastnim ciklom, sladkorni trs veže CO2 iz ozračja in pomaga pri omejevanju negativnih učinkov toplogrednih plinov.
  4. Mogoče jo je 100% reciklirati: bioplastiko je mogoče reciklirati kotv istem recikliranje verige, kot so tradicionalne plastike, ki izhaja iz nafte. To pomeni: manj CO2, manjša obraba virov, bolj trajnostna, enaka kakovost. 

Zakaj bi čakali? Poglejte ponudbo ekoloških trajnostnih izdelkov Biopuro v naši trgovini okoli in se spomladanskega čiščenja lotite na okolju prijazen način.