Kateri izdelki za čiščenje so res nepogrešljivi?

Kateri izdelki za čiščenje so res nepogrešljivi?

Ko omara s čistili poka po šivih, je čas da se osredotočite le na bistveno. Za čisto dom in hišo ne potrebujete nešteto različnih izdelkov za čiščenje. Dejansko potrebujete 3-5 bistvenih izdelkov, s katerimi lahko očistite vse površine v hiši. To so:

  • Detergent za izpiranje - običajen detergent ni primeren le za čiščenje posode. Z njim lahko odstranite mastne madeže iz tal, lahko pa se uporablja tudi za različne površine. Toda bodite previdni: pri uporabi se lahko pojavijo proge, zato vedno dobro obrišite.
  • Abrazivno čistilo - pri močni in zažgani umazaniji pogosto pomaga le dobro abrazivno čistilo.
  • Večnamensko čisitlo - kot že ime pove se lahko uporablja za različne namene. Primerno je za vse površine, ki jih ni mogoče očistiti z detergentom ali abrazivnim sredstvom. Ta čistila so primerna tudi za WC in tla. Previdnost pa je potrebna pri lesu.

Poleg teh res osnovnih čistil, priporočamo uporabo naslednjega:

  • Čistilo na osnovi kisline - naj gre za limono ali kis, nič ne odstrani vodnega kamna boljše. Posebej kamna v kopalnici in ostanke urina v stranišču. Opomba: namesto grobega odstranjevanja, pustite čistilo delovati dlje. To preprečuje morebitne grde praske.
  • Čistilo za pečico - pečice običajno ne očistimo takoj. Zapečeno umazanijo je zelo težko odstraniti. Če pečico uporabljate pogosto, razmislite o nakupu namenskega čistila za pečico. ​

Izogibajte se

Poleg teh osnovnih čistil, pa seveda obstaja ogromno drugih čistilnih sredstev. Nekatera vsebujejo strupene snovi, ki lahko onesnažujejo tako okolje kot zdravje. Tukaj je kratek seznam sestavin, katerih se je bolje izogibati, zato jih v naši trgovini Ecosplendo ne prodajamo. Problematična so čistila z

  • anorganskimi kislinami
  • klorom
  • parafini
  • fosfonati
  • polikarboksilati

Kot orientacija naj vam služijo okoljski certifikati kot so npr. Blue Angel ali EU znak za okolje. Te pečati zagotavljajo, da v izdelku ni nobenih okolju škodljivih snovi.

Problematika razkužil

Izogibajte na razkužila, če jih ne uporabljate po nasvetu zdravnika. PreventivNA uporaba teh sredstev ni smiselna, saj pogosta uporaba povečuje tveganje za alergije.

Zakaj agresivna čistilna sredstva niso vedno dobra izbira in pomen prave krpe

V čistem stanovanju se počutimo najbolj udobno. Za to ne potrebujemo agresivnih čistil. Čistočo je mogoče doseči tudi z rednim čiščenjem z blagim detergentom.

Bolj pomembna od agresivnega čistila je navadna krpa. Krpe iz mikrovlaken so najbolj primerne, saj zaradi svoje grobe teksture zagotavljajo mehanični učinek čiščenja in absorbirajo veliko umazanije.

Kombinacija blagega čistila in krpe iz mikrovlaken odstrani večino madežev!